MCQs on Feet to Centimeter Calculator

by Yogi P - February 17, 2025

MCQs on Feet to Centimeter Calculator


Q 1: What does the Feet to Centimeter Calculator do?

  • A Converts centimeters to feet
  • B Converts feet to centimeters
  • C Converts meters to feet
  • D Converts inches to meters

Answer: (B) Converts feet to centimeters


Q 2: How many centimeters is one foot equal to?

  • A 12 cm
  • B 20 cm
  • C 30.48 cm
  • D 40 cm

Answer: (C) 30.48 cm


Q 3: Which unit is used to represent centimeters?

  • A ft
  • B in
  • C cm
  • D m

Answer: (C) cm


Q 4: How many inches is one foot equal to?

  • A 10 inches
  • B 12 inches
  • C 14 inches
  • D 16 inches

Answer: (B) 12 inches


Q 5: How to convert 5 feet to centimeters?

  • A 5 x 20 cm
  • B 5 x 30.48 cm
  • C 5 x 12 cm
  • D 5 x 15 cm

Answer: (B) 5 x 30.48 cm


Q 6: What is the conversion of 5 feet 4 inches to centimeters?

  • A 152.4 cm
  • B 162.56 cm
  • C 170 cm
  • D 180 cm

Answer: (B) 162.56 cm


Q 7: How is the conversion from feet and inches to cm performed?

  • A Multiply feet by 12 and add inches
  • B Multiply the total inches by 2.54
  • C Both a and b
  • D None of the above

Answer: (C) Both a and b


Q 8: What is the cm value of 6 feet 5 inches?

  • A 185.42 cm
  • B 195.58 cm
  • C 200 cm
  • D 210 cm

Answer: (B) 195.58 cm


Q 9: How many cm is 10 feet equal to?

  • A 304.8 cm
  • B 350 cm
  • C 300 cm
  • D 310 cm

Answer: (A) 304.8 cm


Q 10: Is the Feet to Centimeter Calculator free to use?

  • A Yes
  • B No

Answer: (A) Yes



Take this QUIZ and test your Knowledge on MCQs on Feet to Centimeter Calculator

What does the Feet to Centimeter Calculator do?

Share on: Share YogiRaj B.Ed Study Notes on twitter Share YogiRaj B.Ed Study Notes on facebook Share YogiRaj B.Ed Study Notes on WhatsApp
Search this Blog
Categories