MCQs on Acute Angle

by Yogi P - February 6, 2025

MCQs on Acute Angle


Q 1: What is the measure of an acute angle?

  • A Greater than 90 degrees
  • B Exactly 90 degrees
  • C Less than 90 degrees
  • D Exactly 180 degrees

Answer: (C) Less than 90 degrees


Q 2: Which tool is used to measure acute angles?

  • A Compass
  • B Ruler
  • C Protractor
  • D Set square

Answer: (C) Protractor


Q 3: Which of the following is an example of an acute angle?

  • A The angle between the roof and the ground
  • B The angle between a wall and the ceiling
  • C The angle between the two sides of a triangle
  • D The angle of a straight line

Answer: (C) The angle between the two sides of a triangle


Q 4: For which of the following professions would an acute angle not be crucial?

  • A Carpentry
  • B Painting
  • C Automotive repair
  • D Baking

Answer: (D) Baking


Q 5: How do right angles measure?

  • A More than 90 degrees
  • B Exactly 90 degrees
  • C Less than 90 degrees
  • D Exactly 180 degrees

Answer: (B) Exactly 90 degrees


Q 6: How is an obtuse angle defined?

  • A Measures more than 90 degrees and less than 180 degrees
  • B Measures exactly 180 degrees
  • C Measures less than 90 degrees
  • D Measures exactly 90 degrees

Answer: (A) Measures more than 90 degrees and less than 180 degrees


Q 7: What symbol represents a right angle?

  • A An inverted “V”
  • B A straight line
  • C An “L” shape
  • D An inverted “L” bisected by a straight line

Answer: (D) An inverted “L” bisected by a straight line


Q 8: In what situation can you find an acute angle?

  • A Angle between a leaf and its root
  • B Angle between a door and the ground when closed
  • C Angle between the hands of a clock at 12:00 PM
  • D Angle between stairs and the landing

Answer: (D) Angle between stairs and the landing



Take this QUIZ and test your Knowledge on MCQs on Acute Angle

What is the measure of an acute angle?

Share on: Share YogiRaj B.Ed Study Notes on twitter Share YogiRaj B.Ed Study Notes on facebook Share YogiRaj B.Ed Study Notes on WhatsApp
Search this Blog
Categories