MCQs on Cm to inches

by Yogi P - May 21, 2025

MCQs on Cm to inches


Q 1: What does the CM to Inches Calculator do?

  • A Converts inches to centimeters
  • B Converts centimeters to inches
  • C Converts meters to inches
  • D Converts inches to meters

Answer: (B) Converts centimeters to inches


Q 2: How many inches is one centimeter equal to?

  • A 0.2 inches
  • B 0.394 inches
  • C 1 inch
  • D 2 inches

Answer: (B) 0.394 inches


Q 3: Which unit is used to represent inches?

  • A cm
  • B m
  • C in
  • D ft

Answer: (C) in


Q 4: What is the formula to convert centimeters to inches in the article?

  • A Multiply cm by 0.394
  • B Divide cm by 2.54
  • C Multiply cm by 2.54
  • D Divide cm by 0.394

Answer: (B) Divide cm by 2.54


Q 5: How to convert 50 centimeters to inches?

  • A 50 x 0.394 in
  • B 50 / 2.54 in
  • C 50 x 2.54 in
  • D 50 / 0.394 in

Answer: (B) 50 / 2.54 in


Q 6: How is the conversion from centimeters and millimeters to inches performed?

  • A Multiply centimeters by 10 and add millimeters
  • B Multiply the total millimeters by 0.0394
  • C Both a and b
  • D None of the above

Answer: (B) Multiply the total millimeters by 0.0394


Q 7: What is the inch value of 65 centimeters?

  • A 25.59 inches
  • B 30.58 inches
  • C 15.29 inches
  • D 20.47 inches

Answer: (A) 25.59 inches


Q 8: How many inches is 100 centimeters equal to?

  • A 39.37 inches
  • B 50 inches
  • C 100 inches
  • D 200 inches

Answer: (A) 39.37 inches


Q 9: What is the first step to convert centimeters to inches as described in the article?

  • A Multiply by 2.54
  • B Divide by 0.394
  • C Divide by 2.54
  • D Multiply by 0.394

Answer: (C) Divide by 2.54


Q 10: Is the CM to Inches Calculator free to use?

  • A Yes
  • B No

Answer: (A) Yes



Take this QUIZ and test your Knowledge on MCQs on Cm to inches

What does the CM to Inches Calculator do?

Share on: Share YogiRaj B.Ed Study Notes on twitter Share YogiRaj B.Ed Study Notes on facebook Share YogiRaj B.Ed Study Notes on WhatsApp
Search this Blog
Categories